Een week lang stond Nederland in het teken van 130 jaar Norton. Tijdens deze feestelijke dagen bezocht hoofdwijnmaker David Bonomi verschillende klanten. Van exclusieve trainingen en inspirerende masterclasses tot verfijnde wijnmakersdiners: een mooier eerbetoon aan vakmanschap is nauwelijks denkbaar.


Een week vol hoogtepunten
Tijdens zijn bezoek verzorgde David Bonomi diverse proeverijen en ontmoetingen, waarbij verleden en toekomst van Norton samenkwamen. Zo werd de Norton-wijnbar bij JANS’ feestelijk geopend en organiseerden we een speciale 130 Years Tasting bij Wijnbar Mendoza voor het team van Gauchos.
Ook stond er een wijnmakersdiner bij Gauchos aan de Plas op het programma, gevolgd door een sfeervol diner bij Luden Den Haag. Daarnaast genoten de teams van Le Barrage en het drieluik IJsselpaviljoen, Mundoz & Juntoz van exclusieve tastings. Bij Le Barrage werd zelfs een bijzondere Malbec uit 1974 én een Privada uit 1994 ontkurkt – een unieke ervaring!
Een ander culinair hoogtepunt was het diner bij BAUT. Chef Michiel van der Eerde en zijn team serveerden een verfijnd vijfgangendiner, perfect afgestemd op de wijnen van Norton, met als feestelijke afsluiting: de 130 Years Malbec Magnum.


Een viering van traditie en toekomst
Het was meer dan een jubileum: het was een ontmoeting tussen verleden en toekomst, waarbij vakmanschap, passie en smaak centraal stonden. Norton liet zien wat het motto “Dreams take time” betekent: generaties aan toewijding en geduld, vertaald in memorabele wijnen. Tegelijkertijd stond “Embracing Passion” voelbaar centraal, van de passie van de wijnmakers tot de beleving van de gasten.


130 jaar Argentijnse wijntraditie
Een week waarin Norton niet alleen zijn rijke historie vierde, maar ook de belofte van nóg meer memorabele wijnen. Benieuwd naar het volledige assortiment? Ontdek de wijnen van Norton en proef zelf 130 jaar Argentijnse wijntraditie.